best free html templates
Paula's Kunstweb

Over mij

Mobirise

PAULA SPOELSTRA

Geboren in Den Haag in 1957 te s`Gravenhage.
Volgde in Den Haag de opleiding tot verpleegkundige met daarna de specialisatie “Intensive Care”, op welke afdeling ik nog steeds parttime werk.

Naast de verpleging besteedde ik veel aandacht aan mijn hobby: tekenen en schilderen.
Gedurende zes jaar volgde ze één avond in de week les op een atelier van Annelies van Capelleveen, en in 1987 besloot ik de stap te zetten naar een beroepsopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag in de richting “tekenen, schilderen en grafiek”.
Na drie jaar brede basis werd duidelijk dat ik me in de grafische richting het best thuisvoelde.
Hierbij werd ik begeleid werd door o.a. de etser Simon Koene en de illustrator John Verkerk.
In 1992 studeerde ik af en als eindexamen onderwerp koos ik de Griekse mythologie, waarvoor mijn belangstelling was gewekt na een reis naar Kreta.
Ik wilde de mythologische verhalen niet natekenen of illustreren, maar juist het beschrevene steeds verder vereenvoudigen en abstraheren.
Zo ontstond er een kernachtig, krachtig en op zichzelf staand beeld.  


Deze stijl van werken waarin ik de vormen suggereert houd ik vast, ook in mijn nieuwe etsen en houtsneden en monotypes.
Reizen over de hele wereld naar o.a. Zimbabwe, China, Thailand, Vietnam, Amerika en verschillende Europese steden hebben inspiratie opgeleverd voor mijn nieuwe werk.
Maar ook de natuur hier in het groene hart, vooral de Nieuwkoopse plassen is een bron van inspiratie; van klaproos tot meikever, van waterlelie tot kikker gebruik ik voor mijn werk.

Je kunt mijn werk zien als vrolijk, natuurgetrouw maar altijd met een knipoog, met andere woorden; je herkent het onderwerp, maar ik heb mijn eigen draai eraan gegeven.
Mijn grote uitdaging is kleuretsen, dit is een moeilijke techniek waarbij alle kleuren op verschillende platen worden gemaakt en daarna over elkaar afgedrukt moeten worden.
Hierbij moet je heel ambachtelijk en technisch te werk gaan, met een van te voren uitgewerkt plan, die manier van werken spreekt me heel erg aan.
Bent u geïnteresseerd? Neem maar eens een kijkje in mijn fotogalerie.


Heeft u nog vragen, dan kunt u mij bereiken via mijn mail: paulaspoelstra@hotmail.com
Of u kunt mij bellen op nummer 0172 539011.